Klimaat Lucca

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Lucca en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Windgrafieken voor Lucca

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Lucca

Lucca is gelegen in het hart van Toscane en heeft een mediterraan klimaat met hete zomers en milde winters. In de zomermaanden kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden. De beste tijd om Lucca te bezoeken is in het voor- of najaar. In maart en april zijn de temperaturen al aangenaam en blijft de regenval beperkt. In mei wordt het warmer en droger, en in juni is het weer vaak stabiel en zonnig. Juli en augustus zijn ook een goede optie, maar het kan dan wel erg druk zijn. In september wordt het weer iets koeler en kan er meer regen vallen. Oktober en november zijn vaak natte maanden met grotere kans op regen. Van december tot februari zijn de temperaturen koeler, maar het blijft mogelijk om Lucca te bezoeken als je goed voorbereid bent op de koudere temperaturen.