Klimaat Palermo

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Palermo en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Windgrafieken voor Palermo

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Palermo

Palermo, gelegen aan de noordkust van Sicilië, heeft een mediterraan klimaat met hete, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden juli en augustus kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden en is er weinig neerslag. Het voor- en najaar zijn de beste periodes om Palermo te bezoeken, met aangename temperaturen en minder drukte. In de maanden april, mei en juni schommelt de temperatuur tussen de 20 en 30 graden en is er weinig regenval. In de wintermaanden kan het af en toe regenen en daalt de temperatuur tot rond de 15 graden. De meeste regen valt in de maanden oktober, november en december. Voor zonliefhebbers is de periode van juni tot en met september de beste keuze om Palermo te bezoeken, terwijl cultuurliefhebbers beter kunnen kiezen voor de periode van maart tot en met mei als de temperatuur aangenaam is en er minder toeristen zijn.