Klimaat Perugia

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Perugia en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Perugia

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Perugia

Perugia, gelegen in het centrum van Italië, heeft een mediterraan klimaat met warme en droge zomers en koele en vochtige winters. De beste periode om naar Perugia te gaan als toerist is van mei tot en met september. In deze maanden liggen de maximum temperaturen tussen de 25 en 36 graden en is er weinig neerslag. De maanden juli en augustus zijn de warmste maanden van het jaar met maximum temperaturen van bijna 37 graden. De zon schijnt veel in deze periode en de maximum UV index is hoog, dus het is belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken. In de wintermaanden kan het behoorlijk koud en vochtig zijn in Perugia. In de maanden november tot en met februari liggen de maximum temperaturen tussen de 14 en 20 graden. Er valt meer neerslag dan in de zomermaanden en de luchtvochtigheid is hoger. De maanden december en januari zijn het natst met gemiddeld 78 en 72 millimeter neerslag. In de wintermaanden is het minder druk in Perugia en zijn accommodaties vaak goedkoper.