Klimaat Rome

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Rome en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Rome

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Rome

Rome heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde winters. De beste periode om te genieten van het aangename weer in Rome is van april tot juni en in september en oktober. In deze maanden zijn de temperaturen aangenaam met maxima tussen de 21,6 en 31,4 graden en is er weinig neerslag. De zomermaanden juli en augustus zijn het warmst, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 35 graden. In deze maanden kan het ook wat benauwd aanvoelen en is er minder neerslag dan in de lente en herfst. Tijdens de wintermaanden kan het frisser zijn met lagere maxima van 17 tot 24 graden en er is meer kans op regenval. Toch kunnen de winters in Rome mild aanvoelen in vergelijking met andere Europese steden.