Klimaat Siena

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Siena en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Neerslaggrafieken voor Siena

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Siena

Siena is gelegen in het hart van Italië en heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De beste periode om Siena te bezoeken als toerist is tussen juni en september, wanneer de maximum temperatuur kan oplopen tot 34 graden en de gemiddelde regenval laag is. In januari daarentegen is het koeler met een maximum temperatuur van 13 graden en een gemiddelde regenval van 70. 5 millimeter. In november en december is het regenseizoen begonnen, met een gemiddelde regenval van respectievelijk 135. 4 en 67. 4 millimeter en een maximum temperatuur van rond de 18 graden. Als je een bezoek aan Siena plant, houd dan rekening met de weersomstandigheden en kies de beste tijd van het jaar voor jouw reis.