Klimaat Venetië

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Venetië en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Neerslaggrafieken voor Venetië

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Venetië

Venetië heeft een vochtig subtropisch klimaat, gekenmerkt door milde winters en warme, vochtige zomers. De beste periode om Venetië te bezoeken is van april tot juni en van september tot november, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er minder toeristen zijn. In de zomer kan het erg druk en benauwd zijn, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 30 graden.

De wintermaanden zijn over het algemeen mild, maar er kan veel regen vallen. In januari en december valt er gemiddeld zo'n 77 mm regen, terwijl november en maart de natste maanden zijn met gemiddeld 149,7 mm en 77,9 mm neerslag. De zon schijnt het minst in december, met een maximum UV-index van 0,9, terwijl juni en juli de hoogste UV-index hebben van respectievelijk 7,5 en 7,8. De windkracht blijft gedurende het hele jaar gemiddeld rond de 5,0, met uitzondering van januari waar de maximum windkracht 4,0 is.