Klimaat Verona

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Verona en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Neerslaggrafieken voor Verona

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Verona

Verona, gelegen in het noorden van Italië, heeft een gematigd klimaat met warme zomers en koude winters. De beste periode om naar Verona te reizen als toerist is van mei tot september, omdat de temperatuur dan aangenaam is en er weinig regen valt. In mei kan de temperatuur oplopen tot 28 graden, terwijl in september de maximum temperatuur 30 graden is. In de zomermaanden juli en augustus kan de temperatuur zelfs oplopen tot 36 graden, dus het is belangrijk om voldoende water te drinken en jezelf goed te beschermen tegen de zon. In de wintermaanden kan het flink afkoelen, met een maximum temperatuur van 12 graden in januari. De gemiddelde regenval verschilt per maand, met een piek in mei en november en een minimum in augustus. Ook is er het hele jaar door kans op wind, met een maximum windkracht van 4 in februari en april.