Klimaat Wenen

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Wenen en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Windgrafieken voor Wenen

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Wenen

Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, heeft een gematigd landklimaat met vier seizoenen. De zomers zijn warm en de winters zijn koud. De beste periode om Wenen te bezoeken als toerist is van mei tot en met september. In deze maanden liggen de temperaturen gemiddeld tussen 20 en 30 graden. In de zomermaanden juli en augustus kan het soms wel erg warm worden met temperaturen die kunnen oplopen tot 35 graden. Het is dan ook verstandig om genoeg water te drinken en regelmatig de schaduw op te zoeken. In de wintermaanden kan het flink koud worden en kan er sneeuw vallen. Temperaturen onder het vriespunt zijn geen uitzondering in deze maanden. Het is dan ook verstandig om warme kleding mee te nemen en rekening te houden met gladde wegen en stoepen. In de lente en herfst kunnen de temperaturen nogal variëren, maar over het algemeen is het dan aangenaam weer met milde temperaturen. Regen kan het hele jaar door voorkomen in Wenen, maar de meeste regen valt in de zomermaanden.