Klimaat Albufeira

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Albufeira en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Albufeira

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Albufeira

Albufeira is een populaire toeristische bestemming in Portugal vanwege haar mediterrane klimaat. De zomers zijn warm en droog, terwijl de winters zacht en regenachtig zijn. De beste tijd om Albufeira te bezoeken is van juni tot en met september wanneer de temperaturen schommelen tussen de 28°C en 30°C en de regen minimaal is. In deze periode kan men genieten van de zon en het strand.

In de wintermaanden, van november tot en met februari, kan het regenachtig zijn in Albufeira. De temperatuur schommelt tussen de 17°C en 21°C, wat nog steeds mild is. De lente en herfst zijn aangename seizoenen om te bezoeken, met temperaturen tussen de 20°C en 27°C. In maart en oktober kan het wel regenachtig zijn, met gemiddelde regenval van respectievelijk 65,8 mm en 56,6 mm. Over het algemeen is Albufeira het hele jaar door een aangename bestemming, maar voor de meeste zon en warmte is de zomerperiode de beste tijd om te gaan.