Klimaat Lissabon

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Lissabon en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Lissabon

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Lissabon

Lissabon heeft een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers. In de wintermaanden, januari en februari, is de gemiddelde maximum temperatuur rond de 17-19 graden. Er kan wel redelijk wat regen vallen, met gemiddeld 50-60 mm in januari en maart. In de lente stijgt de temperatuur naar een aangename 23-28 graden in april en mei. Juni, juli en augustus zijn de warmste maanden van het jaar, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 30 graden. Het is dan ook de droogste periode van het jaar, met gemiddeld slechts enkele millimeters regen per maand. De beste periode om Lissabon te bezoeken als toerist is van april tot en met september, waarbij de maanden juni, juli en augustus de meeste zonuren hebben en de minste kans op regen.