Klimaat Porto

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Porto en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Porto

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Porto

Porto, gelegen in het noorden van Portugal, heeft een gematigd zeeklimaat. De zomers zijn warm en droog, terwijl de winters mild en regenachtig zijn. De beste tijd om Porto te bezoeken is tussen juni en september, wanneer de temperatuur aangenaam is en er weinig neerslag valt. In de zomermaanden juli en augustus kan de temperatuur oplopen tot 30 graden en is er weinig neerslag. In juni en september is het iets koeler, maar nog steeds erg aangenaam met temperaturen rond de 25 graden en iets meer kans op regen. In de wintermaanden kan het regelmatig regenen, met name in november, december en januari. De temperaturen liggen dan tussen de 15 en 18 graden en er is minder zonlicht dan in de zomermaanden. Kortom, voor een bezoek aan Porto is het aan te raden om tussen juni en september te gaan, wanneer de temperatuur aangenaam is en er weinig neerslag valt. Houd er rekening mee dat het in de wintermaanden regelmatig regent en het iets koeler kan zijn.