Klimaat Alicante

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Alicante en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Neerslaggrafieken voor Alicante

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Alicante

Alicante is een prachtige locatie om het hele jaar door te bezoeken vanwege het mediterrane klimaat. De zomers zijn warm en droog, terwijl de winters mild zijn met een gemiddelde temperatuur van 21 graden in januari. Dit is de koudste maand van het jaar met een maximum temperatuur van 21. 7 graden en een gemiddelde regenval van 34. 8 mm. De beste periode om Alicante te bezoeken is in de lente en herfst, wanneer de temperaturen gematigd zijn en er minder toeristen zijn. In mei en juni is het gemiddeld 27,6 en 31,3 graden, terwijl het in september en oktober gemiddeld 31,3 en 28,5 graden is. De maanden juli en augustus zijn de warmste met een maximum temperatuur van 33,1 en 34,1 graden, en minimale regenval van slechts 3,0 en 16,0 mm. Kortom, Alicante is het hele jaar door een fantastische bestemming, maar de lente en herfst worden aanbevolen voor toeristen die op zoek zijn naar een aangename vakantieervaring.