Klimaat Barcelona

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Barcelona en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Barcelona

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Barcelona

Barcelona heeft een mediterraan klimaat met warme en droge zomers en milde winters. De beste periode om naar Barcelona te gaan als toerist is in de zomermaanden van juni tot en met augustus, wanneer de temperatuur gemiddeld tussen de 30 en 32 graden ligt. In deze periode is er weinig kans op regen en zijn de UV-index en windkracht gemiddeld laag.

In de wintermaanden is de temperatuur gemiddeld tussen de 17 en 21 graden. De maanden december, januari en februari zijn het koudst met een gemiddelde maximum temperatuur van 17. 4 graden. In deze maanden is er weinig kans op regen en is de UV-index en windkracht laag. In de herfst- en lenteperiode kan er af en toe regen vallen, met name in september en oktober, wanneer er gemiddeld tussen de 87. 8 en 102. 9 millimeter regen valt. De UV-index en windkracht zijn in deze periodes gemiddeld laag tot matig.