Klimaat Bilbao

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Bilbao en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Neerslaggrafieken voor Bilbao

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Bilbao

Bilbao, gelegen in het noorden van Spanje, heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en relatief koele zomers. De gemiddelde temperatuur in de wintermaanden ligt rond de 17 graden, terwijl de zomermaanden gemiddeld een temperatuur van 26 graden hebben. De meeste regen valt in de wintermaanden, met name in januari en november, waarbij er gemiddeld 163. 4 en 172. 2 millimeter regen valt. De beste periode om Bilbao te bezoeken als toerist is in de maanden mei tot en met september, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er relatief weinig regen valt. Tijdens deze maanden schijnt ook de zon het meest, met een maximum UV index van 9. 0 in juli. Houd er echter wel rekening mee dat het in de avonden en nachten nog koel kan worden, dus neem voor de zekerheid ook een trui of jas mee.