Klimaat Cádiz

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Cádiz en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Zongrafieken voor Cádiz

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Cádiz

Cadiz, gelegen aan de Costa de la Luz in Zuid-Spanje, heeft een mediterraan klimaat met warme droge zomers en milde winters. De beste tijd om Cadiz te bezoeken is van mei tot en met juli, wanneer de temperaturen hoog zijn en de regenval minimaal is. In juni en juli kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden, maar door de ligging aan de zee is het goed uit te houden.

In de wintermaanden kan het regenachtig zijn en zijn de temperaturen gemiddeld tussen de 19 en 22 graden. De meeste regen valt in november, met een gemiddelde van 106 mm. De zon schijnt het hele jaar door in Cadiz, met de hoogste UV-index in juni en juli. Over het algemeen is Cadiz een ideale bestemming voor toeristen die willen genieten van de zon, het strand en de zee.