Klimaat Córdoba

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Córdoba en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Córdoba

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Córdoba

Cordoba in Spanje heeft een mediterraans klimaat met hete zomers en milde winters. De beste periode om als toerist naar Cordoba te gaan is van maart tot mei of van september tot november. Tijdens deze maanden zijn de temperaturen aangenaam en gematigd, met maxima tussen de 27 en 33 graden. In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot wel 42 graden, waardoor het erg heet kan worden. In de wintermaanden blijft de temperatuur nog steeds mild met maxima tussen de 19 en 25 graden. De regenval is in Cordoba voornamelijk in de wintermaanden te vinden, met een gemiddelde van ongeveer 75 mm per maand in november. In de zomermaanden is de regenval minimaal, met slechts 1 mm in juli en gemiddeld 7 mm in augustus. De UV-index is het hoogst in juni en juli, met maxima van 10. 3 en 10. 5. Het is daarom belangrijk om in deze maanden zonnebrandcrème te gebruiken en beschermende kleding te dragen om verbranding te voorkomen.