Klimaat Granada

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Granada en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Granada

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Granada

Granada heeft een typisch mediterraan klimaat, met warme zomers en milde winters. De temperaturen variëren sterk gedurende het jaar, waarbij de zomermaanden van juni tot augustus de warmste zijn met temperaturen tussen de 14,5°C en 17,2°C. In de winter kunnen de temperaturen dalen tot zo laag als 4°C in januari. Het regenseizoen loopt van november tot maart, wanneer de meeste neerslag valt. In deze periode valt er gemiddeld tussen de 52,0 mm en 80,5 mm regen per maand. De beste tijd om Granada te bezoeken is in de lente of herfst, wanneer de temperaturen mild zijn en er minder regen valt. Mei is een goede maand om te bezoeken, met temperaturen die stijgen tot 10,7°C en een gemiddelde regenval van slechts 41,4 mm. Bezoekers kunnen in deze maand ook genieten van veel zon, met een maximum UV-index van 9,9.