Klimaat Ibiza

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Ibiza en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Neerslaggrafieken voor Ibiza

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Ibiza

Ibiza heeft een mediterraan klimaat met warme en droge zomers en milde winters. De zomermaanden (juni tot september) zijn de beste periode om naar Ibiza te gaan voor een zonvakantie. In juli en augustus is het gemiddeld 32 graden en de UV index is dan ook hoog. In mei en oktober is het nog steeds warm, maar met meer kans op regen. De wintermaanden (november tot maart) zijn koeler en natter met maximaal 19 graden in januari en 28 mm regen per maand gemiddeld. De beste periode om Ibiza te bezoeken voor een gematigde temperatuur en minder drukte is in mei, juni, september en oktober. In deze periode is het nog steeds warm genoeg om te zwemmen en zonnen, maar niet zo heet als in juli en augustus.