Klimaat Madrid

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Madrid en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Vochtigheidgrafieken voor Madrid

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Madrid

Madrid heeft een landklimaat met hete zomers en koude winters. De gemiddelde temperatuur ligt in januari rond de 15 graden, terwijl dit in juli en augustus kan oplopen tot bijna 39 graden. De beste periode om Madrid als toerist te bezoeken is in het voorjaar en najaar. In maart en april zijn de temperaturen aangenaam met gemiddelde temperaturen rond de 25 graden. In mei en september is het nog steeds warm, maar valt er minder regen en is er minder kans op extreme hitte. In de zomermaanden kan het in Madrid erg warm worden en is er weinig verkoeling. In de wintermaanden kan het juist koud worden met temperaturen onder de 10 graden en kans op sneeuwval. Kortom, voor stedentrip naar Madrid is de periode van maart tot en met mei en van september tot en met november ideaal.