Klimaat Málaga

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Málaga en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Windgrafieken voor Málaga

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Málaga

Malaga heeft een typisch mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, vochtige winters. De beste periode om naar Malaga te gaan als toerist is van juni tot en met september, wanneer de maximumtemperaturen variëren van 27,7 graden tot 30,7 graden. Het weer is dan over het algemeen zonnig en droog, met weinig regenval. In mei en oktober is het weer ook aangenaam, hoewel er meer kans op regen is vergeleken met de zomermaanden.

In de wintermaanden (van november tot en met maart) kan het weer wat onvoorspelbaar zijn, met regenachtige dagen en lagere temperaturen. De gemiddelde regenval varieert sterk gedurende het jaar, met pieken in november en maart en een minimum in juli. Het UV-indexniveau is hoog in de zomermaanden, wat betekent dat toeristen voldoende zonnebrandcrème en beschermende kleding moeten dragen. Over het algemeen heeft Malaga een aangenaam klimaat dat het hele jaar door geschikt is voor een bezoek, afhankelijk van de activiteiten waarnaar je op zoek bent.