Klimaat Marbella

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Marbella en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Marbella

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Marbella

Marbella, gelegen aan de Costa del Sol, heeft een warm mediterraan klimaat met milde winters en hete zomers. De beste periode om naar Marbella te gaan is van juni tot september, wanneer de temperaturen oplopen tot boven de 25 graden en de gemiddelde regenval erg laag is. In juni is de gemiddelde regenval slechts 2,4 mm, terwijl het in juli en augustus nog lager is, respectievelijk 0,5 mm en 8,1 mm. Daarnaast zijn de UV-indexen in de zomermaanden erg hoog, met een maximum van 10,4 in juli.

In de wintermaanden zijn de temperaturen aan de milde kant, met een maximum van 18,7 graden in januari en februari. De gemiddelde regenval is echter hoger in deze periode, met een gemiddelde van 66,3 mm in januari en 98,1 mm in november. Toch zijn er nog steeds veel zonnige dagen in de winter, met een gemiddelde van zeven uur zon per dag. De windkracht is gedurende het hele jaar vrij constant, met een maximum van 5,0 in de wintermaanden. Kortom, Marbella is een ideale bestemming voor zonaanbidders die willen genieten van het mediterrane klimaat.