Klimaat Palma de Mallorca

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Palma de Mallorca en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Zongrafieken voor Palma de Mallorca

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Palma de Mallorca

Palma de Mallorca, gelegen op het eiland Mallorca, heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het er in de zomermaanden warm en droog is en in de wintermaanden mild en nat. De beste periode om naar Palma de Mallorca te gaan als toerist is van mei tot en met september. In deze maanden is de gemiddelde temperatuur tussen de 23. 9 en 30. 9 graden, de windkracht is maximaal 5. 0 en er valt weinig regen. De UV index is in deze maanden ook hoog, met een maximum van 9. 1 in juli. In de wintermaanden kan het weer onvoorspelbaar zijn. Zo is de gemiddelde temperatuur in januari en december respectievelijk 17. 1 en 17. 9 graden. De windkracht kan oplopen tot maximaal 6. 0 en er valt gemiddeld meer dan 30 mm regen per maand. Toch kan het ook in deze maanden heerlijk vertoeven zijn op het eiland, bijvoorbeeld voor wandeltochten in de bergen. Het is dan wel verstandig om warme kleding mee te nemen en rekening te houden met mogelijk meer regenval.