Klimaat Salamanca

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Salamanca en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Windgrafieken voor Salamanca

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Salamanca

Salamanca, gelegen in het westen van Spanje, heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De beste periode om naar Salamanca te gaan als toerist is van mei tot en met september; de temperaturen zijn dan aangenaam warm en er is weinig regenval. In mei heeft Salamanca gemiddeld 28,8 mm regen en een maximum temperatuur van 29,8 graden. In juni en juli stijgt de temperatuur naar respectievelijk 35 en 35,6 graden, terwijl de regenval beperkt blijft tot respectievelijk 24,4 en 11,9 mm. Augustus is de warmste maand van het jaar met een maximum temperatuur van 35,3 graden en slechts 7,1 mm regen. In de wintermaanden kan het in Salamanca behoorlijk koud worden en kan er meer neerslag vallen. Januari heeft gemiddeld 45,9 mm regen en een maximum temperatuur van 14 graden. In februari stijgt de temperatuur naar 17,9 graden en is er gemiddeld 41,8 mm regen. Het koudste en natste seizoen is van november tot en met maart. In december heeft Salamanca een maximum temperatuur van 15,1 graden en 41,6 mm regen. Als je in de winter naar Salamanca gaat, is het verstandig om warme kleding mee te nemen en rekening te houden met de regenval.