Klimaat San Sebastian

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor San Sebastian en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor San Sebastian

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor San Sebastian

San Sebastian, gelegen aan de noordkust van Spanje, heeft een zeeklimaat met milde winters en gematigde zomers. De gemiddelde maximum temperaturen variëren van 16. 4°C in januari tot 29. 3°C in augustus. De maanden juli en augustus zijn de warmste maanden met gemiddelde temperaturen rond de 27-29°C. De winters zijn mild met gemiddelde maximum temperaturen rond de 17-18°C in december en januari.

San Sebastian heeft het hele jaar door regenachtig weer, met uitzondering van de zomermaanden. De gemiddelde regenval varieert van 75. 5 mm in juli tot 212. 4 mm in november. De beste periode om San Sebastian te bezoeken is van juni tot september, waarbij de regenval minimaal is en de temperaturen aangenaam zijn. In de zomermaanden is er ook de meeste zonneschijn en de hoogste UV-index. Voor degenen die liever wat koeler weer hebben, zijn de lente- en herfstmaanden ook goede opties om te reizen, maar houd er rekening mee dat deze maanden wel meer regen hebben.