Klimaat Santander

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Santander en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Neerslaggrafieken voor Santander

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Santander

Santander, gelegen aan de noordkust van Spanje, heeft een gematigd zeeklimaat met milde temperaturen gedurende het hele jaar. De beste tijd om deze stad te bezoeken is in de maanden juni tot en met augustus, wanneer de temperaturen rond de 25 graden liggen en er relatief weinig regen valt. De maanden mei en september zijn ook goede opties met temperaturen rond de 22-27 graden, maar er kan iets meer regen vallen. De wintermaanden, van november tot en met februari, zijn het koelst met temperaturen tussen de 16 en 18 graden. Het regenseizoen valt voornamelijk in de maanden januari en november, wanneer er respectievelijk gemiddeld 155 en 167 millimeter regen valt. De zomermaanden daarentegen zijn droger, met gemiddeld 54 millimeter regen in juli en 55 millimeter in augustus. Over het algemeen heeft Santander een relatief hoge luchtvochtigheid en een gemiddelde windkracht van 4. 0 tot 5. 0.