Klimaat Sevilla

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Sevilla en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Sevilla

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Sevilla

Sevilla is een stad in het zuiden van Spanje en staat bekend om zijn warme en zonnige weer. De zomermaanden zijn extreem heet, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 40 graden. De beste periode om Sevilla te bezoeken als toerist is daarom van oktober tot mei, wanneer de temperaturen milder zijn.

In de wintermaanden kan het 's nachts koud zijn, maar overdag blijft de temperatuur aangenaam met een gemiddelde maximum temperatuur van 19,5 graden in januari tot 22,9 graden in februari. Het regenseizoen valt in de winter en lente, met de meeste regen in maart en oktober. In de zomermaanden is het praktisch droog met gemiddeld minder dan 5 millimeter regen per maand. De UV index is het hele jaar hoog, dus het is belangrijk om zonnebrandcrème en beschermende kleding te dragen als je buiten bent.