Klimaat Valencia

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Valencia en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Neerslaggrafieken voor Valencia

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Valencia

Valencia, gelegen aan de oostkust van Spanje, heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De beste periode om Valencia te bezoeken als toerist is van mei tot en met september. In deze maanden zijn de temperaturen aangenaam hoog met een gemiddelde maximumtemperatuur van 28 tot 34 graden. Ook valt er weinig regen en is de UV-index hoog, dus zorg voor voldoende bescherming tegen de zon. In de wintermaanden, van december tot en met februari, zijn de temperaturen lager met een gemiddelde maximumtemperatuur tussen de 20 en 23 graden. Ook valt er meer regen in deze maanden, met name in september. Toch is Valencia ook in de winter een aantrekkelijke bestemming vanwege de vele culturele bezienswaardigheden en festivals. Houd er wel rekening mee dat de zon minder fel schijnt, dus het is verstandig om warmere kleding en een paraplu mee te nemen.