Klimaat Zaragoza

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Zaragoza en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Zaragoza

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Zaragoza

Zaragoza heeft een mediterraan klimaat, met hete en droge zomers en koude winters. De beste tijd om deze stad te bezoeken is tijdens de lente en de herfst, wanneer de temperatuur gematigd is en er minder regen valt. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot wel 40 graden, terwijl de gemiddelde regenval laag is. In de winter daarentegen kan het flink afkoelen en valt er meer regen. De maanden maart, april, mei, september en oktober zijn het meest geschikt voor een bezoek aan Zaragoza. Houd er wel rekening mee dat het in deze periodes drukker kan zijn vanwege het toerisme.