Klimaat Ascona

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Ascona en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Ascona

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Ascona

Ascona, gelegen aan het Lago Maggiore in Zwitserland, heeft een klimaat met warme en vochtige zomers en milde winters. De beste periode om Ascona te bezoeken als toerist is van mei tot september, wanneer de temperaturen tussen de 26.5 en 32.9 graden liggen, de zon fel schijnt en de regen beperkt blijft. In deze maanden is het perfect weer om te zwemmen en te zonnebaden aan het meer, te genieten van heerlijk eten en wijn en te wandelen in de omliggende bergen.

In de wintermaanden kan het in Ascona koud en regenachtig zijn, met temperaturen die dalen tot onder de 13 graden. Toch kan de stad tijdens deze periode ook zijn charme hebben, met minder toeristen en aantrekkelijke prijzen voor accommodaties en activiteiten. Ascona heeft in de zomermaanden een redelijk hoge UV-index, dus vergeet niet om zonnebrandcrème te gebruiken als u dan buitenactiviteiten onderneemt.