Klimaat Cancun

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Cancun en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Zongrafieken voor Cancun

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Cancun

Cancun is een populaire bestemming vanwege het zonnige klimaat, prachtige stranden en het heldere turquoise water. Het klimaat van Cancun is tropisch en de temperatuur is het hele jaar door warm tot heet. De beste periode om Cancun te bezoeken is tussen december en april wanneer de temperaturen rond de 30 graden liggen en de regenval minimaal is. In januari is de gemiddelde maximumtemperatuur 29,4 graden met een gemiddelde regenval van 45,9 mm. In februari stijgt de temperatuur naar 30,3 graden met minder regenval van gemiddeld 21,2 mm. In maart is het nog warmer met een gemiddelde maximumtemperatuur van 31,2 graden en een gemiddelde regenval van 15,8 mm. April is ook een mooie maand met temperaturen die oplopen tot 33,2 graden en gemiddeld 23,2 mm regenval. Gemiddeld genomen zijn de maanden mei tot en met oktober natter en warmer met hogere luchtvochtigheid en kans op orkanen.