Klimaat Honolulu

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Honolulu en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Honolulu

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Honolulu

Honolulu, gelegen op het prachtige eiland Oahu in de Verenigde Staten, heeft een tropisch klimaat met hete temperaturen gedurende het hele jaar. De beste periode om naar Honolulu te reizen is tussen juni en september, wanneer de temperaturen rond de 28 graden liggen en de regenval minimaal is. Tijdens deze maanden is de gemiddelde regenval tussen de 18,5 en 27,5 mm per maand, terwijl de UV-index rond de 12,7 ligt. In de maanden januari tot maart, en in december, kan het weer iets onvoorspelbaarder zijn met meer regenval en licht koelere temperaturen. Tijdens deze maanden ligt de gemiddelde regenval tussen de 29,3 en 53,6 mm per maand, terwijl de temperaturen maximaal rond de 27 graden liggen. De UV-index is in deze maanden iets lager, tussen de 6,0 en 11,7. Desondanks kan Honolulu het hele jaar door bezocht worden en is het zeker een bezoek waard vanwege de prachtige stranden en natuurlijke landschappen.