Klimaat Los Angeles

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Los Angeles en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Los Angeles

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Los Angeles

Los Angeles heeft een warm mediterraan klimaat met milde winters en hete zomers. In de maanden juni tot en met september zijn de temperaturen het hoogst, waarbij de maximum temperatuur kan oplopen tot boven de 35 graden. In de maanden januari tot en met maart is het nog steeds aangenaam weer met temperaturen rond de 28 graden, maar er kan wel wat meer regen vallen. De droogste maanden zijn juni en juli met gemiddeld minder dan 5 mm regen per maand. De beste periode om Los Angeles te bezoeken als toerist is tussen april en juni of in september en oktober, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en de regenkansen lager zijn dan in de wintermaanden. Tijdens de zomermaanden kan het erg druk zijn met toeristen en zijn de prijzen voor accommodatie en activiteiten hoog.