Klimaat Miami

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Miami en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Miami

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Miami

Miami is gelegen in het zuidoosten van Florida en heeft een tropisch klimaat. De zomermaanden van juni tot en met september zijn het warmst met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 30 graden. Ook is er dan kans op heftige regenbuien en zelfs tropische stormen. De beste periode om Miami te bezoeken is van december tot en met april. In deze maanden is het droger en minder warm, met temperaturen tussen de 26 en 29 graden. Januari en februari zijn de koelste maanden met een gemiddelde maximum temperatuur van respectievelijk 26. 2 en 27. 0 graden. In maart en april neemt de kans op regen toe, maar blijven de temperaturen zeer aangenaam. Van mei tot en met oktober is er een hoge kans op regen en hoge luchtvochtigheid, wat het minder aangenaam maakt voor toeristen.