Klimaat New Orleans

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor New Orleans en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor New Orleans

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor New Orleans

New Orleans heeft een subtropisch klimaat met warme temperaturen en hoge luchtvochtigheid gedurende het hele jaar. De zomermaanden, van juni tot en met augustus, zijn het warmst met temperaturen die kunnen oplopen tot 34 graden. Daarnaast is er in deze periode ook veel regenval, waardoor de luchtvochtigheid nog hoger wordt. Dit kan het verblijf in de stad oncomfortabel maken voor toeristen die niet gewend zijn aan dit soort weersomstandigheden. De beste periode om New Orleans te bezoeken als toerist is van februari tot en met mei en van oktober tot en met november. Tijdens deze periode zijn de temperaturen aangenamer voor toeristen en is er minder regenval. Bovendien zijn er in deze maanden veel culturele festivals en evenementen in de stad, zoals het wereldberoemde Mardi Gras festival in februari en maart. Houd er wel rekening mee dat de luchtvochtigheid nog steeds hoog kan zijn, dus het is belangrijk om voldoende water te drinken en zonnebrandcrème te gebruiken vanwege de hoge UV-index.