Klimaat New York

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor New York en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor New York

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor New York

New York heeft een vochtig subtropisch klimaat met duidelijk te onderscheiden seizoenen. De zomers zijn heet en vochtig, terwijl de winters koud en nat zijn. In de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur rond de 30 graden en kan het flink benauwd aanvoelen. Het kan dan ook regelmatig hevig onweren, met soms flinke regenbuien tot gevolg. In de wintermaanden kan het flink sneeuwen in New York en de gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 0 graden.

De beste periode om New York te bezoeken als toerist is in de lente (maart t/m mei) of in de herfst (september t/m november). In deze periodes is het weer mild en aangenaam met gemiddelde temperaturen tussen de 15 en 25 graden en relatief weinig neerslag. De lente is vooral geschikt voor degenen die de bloesems van Central Park willen zien, terwijl de herfst juist bekend staat om de prachtige herfstkleuren in het park en de omgeving. Houd er wel rekening mee dat het in deze periodes ook behoorlijk druk kan zijn in de stad vanwege het toerisme.