Klimaat Orlando

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Orlando en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Orlando

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Orlando

Orlando in de Verenigde Staten heeft een warm en vochtig klimaat, met temperaturen die over het algemeen het hele jaar door hoog zijn. De zomermaanden, van juni tot en met september, zijn het warmst en meest vochtig. De gemiddelde temperatuur in deze maanden ligt rond de 34 graden en de gemiddelde regenval is hoog, variërend van 168. 7 tot 197. 9 millimeter. De UV-index is in deze maanden ook het hoogst, met een maximum van 11. 3 in juli. Als toerist is de beste periode om Orlando te bezoeken in de drogere wintermaanden van december tot en met februari, wanneer de gemiddelde temperatuur rond de 28 graden ligt en de gemiddelde regenval laag is. Ook is de UV-index in deze periode lager dan in de zomermaanden, met een maximum van 6. 3 in februari. De maanden maart en april zijn ook goede opties omdat de temperaturen dan aangenaam zijn en er minder regenval is dan in de zomer. Echter, het is belangrijk om te onthouden dat het weer in Orlando onvoorspelbaar kan zijn en dat het altijd verstandig is om voorbereid te zijn op regen en hitte.