Klimaat San Francisco

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor San Francisco en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor San Francisco

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor San Francisco

San Fransisco is een stad met een gematigd zeeklimaat. De zomers zijn koel en droog, terwijl de winters zacht en nat zijn. De gemiddelde temperatuur in januari is 18. 3 graden en de gemiddelde regenval is 84. 6 millimeter. Februari en maart zijn iets warmer, met gemiddelde temperaturen van respectievelijk 20. 6 en 20. 9 graden. April en mei zijn de beste maanden om San Fransisco te bezoeken, met aangename temperaturen van 23. 1 en 24. 4 graden en relatief weinig regenval. Juni, juli en augustus zijn ook geschikt voor een bezoek aan San Fransisco, met gemiddelde temperaturen tussen 24. 5 en 25. 7 graden en weinig regen. In september begint de temperatuur langzaam te dalen, maar het blijft nog steeds aangenaam met een gemiddelde van 28. 7 graden. Oktober, november en december zijn de natste maanden met respectievelijk 28. 8, 52. 4 en 99. 3 millimeter regenval en gemiddelde temperaturen tussen de 17. 4 en 27. 3 graden. Kortom, de beste tijd om San Fransisco te bezoeken is tussen april en september.