Klimaat Washington

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Washington en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Washington

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Washington

Washington, D. C. heeft een vochtig subtropisch klimaat met vier seizoenen. De zomers zijn heet en vochtig met gemiddelde temperaturen die variëren van 30 tot 37 graden en een hoge luchtvochtigheid. De wintermaanden zijn koud en droog, met temperaturen variërend van -5 tot 10 graden. De beste periode om naar Washington, D. C. te gaan als toerist is van maart tot mei en van september tot november. In deze periodes liggen de temperaturen tussen de 20 en 30 graden en is er minder kans op neerslag. De herfst is ook een mooie tijd om de stad te bezoeken vanwege de prachtige herfstkleuren in de stad. Toch is het belangrijk om rekening te houden met wisselvallig weer en regenachtige dagen, vooral in de lente. Zonnebrandcrème en een paraplu zijn aan te raden tijdens een bezoek aan Washington, D. C. in de lente en zomer.