Klimaat Buenos Aires

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Buenos Aires en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Vochtigheidgrafieken voor Buenos Aires

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Buenos Aires

Buenos Aires, de bruisende hoofdstad van Argentinië, heeft een gematigd klimaat met warme zomers en milde winters. De zomermaanden van december tot en met februari hebben een gemiddelde maximumtemperatuur van ongeveer 30 graden. In deze periode is het ook de meest regenachtige tijd van het jaar met gemiddeld zo'n 85 millimeter regen per maand. Daarentegen zijn de wintermaanden van juni tot en met augustus mild met temperaturen die variëren van 10 tot 20 graden en weinig neerslag. De beste periode om Buenos Aires te bezoeken als toerist is in het voor- of najaar. De maanden maart, april, september en oktober hebben aangename temperaturen variërend van 20 tot 26 graden en weinig neerslag. Bovendien zijn deze maanden ideaal om te genieten van de vele culturele evenementen en festivals die de stad te bieden heeft.