Klimaat Mendoza

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Mendoza en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Mendoza

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Mendoza

Mendoza, gelegen in het westen van Argentinië, heeft een droog steppeklimaat met warme zomers en milde winters. De beste periode om Mendoza te bezoeken als toerist is van maart tot en met mei en van september tot en met november. In deze maanden zijn de temperaturen aangenaam en valt er minder regen dan in de zomermaanden. De zomermaanden in Mendoza, van december tot en met februari, zijn erg warm met maximumtemperaturen die kunnen oplopen tot 37. 6 graden in januari en 35. 8 graden in februari. In deze maanden valt er ook meer regen, met gemiddeld 69. 3 mm in februari. De UV-index is ook hoog, met een maximum van 14. 6 in januari en 13. 7 in februari. In de wintermaanden, van juni tot en met augustus, zijn de temperaturen mild met maximumtemperaturen rond de 20 graden. Er valt relatief weinig regen in deze periode, met gemiddeld 15. 2 mm in juli. De UV-index is ook laag, met een maximum van 5. 7 in augustus.