Klimaat Rio de Janeiro

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Rio de Janeiro en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Vochtigheidgrafieken voor Rio de Janeiro

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Rio de Janeiro

Rio de Janeiro heeft een tropisch klimaat met hoge temperaturen en vochtige lucht gedurende het hele jaar. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 30 graden en de warmste maanden zijn januari en februari met maximumtemperaturen van boven de 34 graden. De natste maanden zijn januari en november met gemiddeld meer dan 150 mm regenval per maand. Als toerist is de beste periode om Rio de Janeiro te bezoeken van mei tot september, wanneer de temperaturen iets lager zijn en de regenval minder hevig is. Juni en juli zijn de droogste maanden, met gemiddeld minder dan 50 mm regenval per maand. Het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de zon, vooral in de zomermaanden, aangezien de maximum UV-index zeer hoog kan zijn.