Klimaat Santiago de Chile

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Santiago de Chile en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Santiago de Chile

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Santiago de Chile

Santiago heeft een mediterraan klimaat met droge zomers en natte winters. De zomermaanden januari, februari en maart zijn warm en droog, met temperaturen die oplopen tot boven de 30 graden en weinig neerslag. Dit maakt deze maanden de beste periode om Santiago te bezoeken als toerist. In de herfstmaanden april en mei neemt de neerslag toe en kan het soms regenen, terwijl de temperaturen wat dalen. Tijdens de wintermaanden juni, juli en augustus kan het vrij koud worden met temperaturen rond de 20 graden en er valt meer neerslag. De lente- en najaarsmaanden september, oktober, november en december zijn mild en relatief droog, en zijn ook goede maanden om Santiago te bezoeken. Voor toeristen die van zon houden zijn de zomermaanden januari, februari en maart echter het meest geschikt.