Klimaat Bogota

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Bogota en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Windgrafieken voor Bogota

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Bogota

Bogotá, gelegen in het Andesgebergte van Colombia, heeft een gematigd klimaat met een gemiddelde temperatuur van 14 graden. De stad kent een droog seizoen van december tot en met maart en een regenseizoen van april tot en met november. De maanden april en mei staan bekend om de hevige regenval met gemiddelde neerslaghoeveelheden van 227.7 en 224.6 millimeter. Juli tot en met september zijn de droogste maanden met gemiddelde neerslaghoeveelheden van 56.3 tot 59.9 millimeter.

Als toerist is de beste periode om naar Bogotá te gaan van december tot en met maart. In deze maanden zijn de temperaturen aangenaam met maximum temperaturen tussen de 32 en 36 graden en de minste kans op regen. In de zomermaanden juni en juli liggen de temperaturen rond de 30 graden en is de kans op regen iets groter. Houd er wel rekening mee dat de temperaturen in Bogotá kunnen variëren afhankelijk van de hoogte van de locatie.