Klimaat Cali

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Cali en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Cali

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Cali

Cali in Colombia heeft een tropisch klimaat met hoge temperaturen en veel regen gedurende het hele jaar. De beste periode om naar Cali te gaan is van december tot en met maart, wanneer de regenval minder is en de temperaturen nog steeds aangenaam hoog zijn. In deze maanden is de gemiddelde maximumtemperatuur ongeveer 31 graden, terwijl de gemiddelde regenval varieert tussen de 620 en 830 millimeter. Het hoogseizoen voor toeristen is rond de kerstperiode wanneer de stad feestelijk verlicht is en er veel evenementen en festiviteiten plaatsvinden. Houd er rekening mee dat de UV-index in Cali het hele jaar door hoog is, met een maximum van 11,9 in maart en februari. Bescherming tegen de zon is daarom altijd aan te raden.