Klimaat Cartagena

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Cartagena en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Cartagena

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Cartagena

Cartagena is een prachtige stad in Colombia met een tropisch klimaat. De temperatuur is het hele jaar door warm en vochtig, met de hoogste temperaturen in januari en februari met maximaal 33 graden. In de maanden mei tot en met november is er veel regenval, terwijl de maanden december tot en met april droger zijn. Als toerist is de beste periode om Cartagena te bezoeken tussen december en april. De temperaturen zijn dan iets lager en het regent minder, waardoor je beter de stad kunt verkennen en kunt genieten van de mooie stranden. Houd er rekening mee dat de UV-index het hele jaar door hoog is, dus zorg ervoor dat je altijd zonnebrandcrème gebruikt en beschermende kleding draagt.