Klimaat Medellín

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Medellín en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Medellín

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Medellín

Medellín in Colombia heeft een tropisch regenwoudklimaat. Het hele jaar door zijn de temperaturen hoog, met overdag gemiddeld zo'n 28 graden. De luchtvochtigheid is hoog en er valt veel regen. De beste periode om als toerist naar Medellín te gaan is van december tot en met februari. In deze maanden is de regenval het laagst en zijn de temperaturen het meest aangenaam. De zon schijnt veel en de UV-index ligt relatief laag. De maanden maart tot en met mei zijn ook goed te doen, maar wel iets natter. Van juni tot en met november is het regenseizoen en kan er veel neerslag vallen. Toch kan het in Medellín het hele jaar door regenen. Het is daarom aan te raden om altijd regenkleding bij je te hebben.