Klimaat Guayaquil

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Guayaquil en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Guayaquil

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Guayaquil

Guayaquil, gelegen aan de kust van Ecuador, heeft een tropisch savanneklimaat. Dit betekent dat het hele jaar door warmte en vochtigheid heerst in de stad. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt tussen de 30 en 32 graden, terwijl de luchtvochtigheid schommelt rond de 80%. De regenval in Guayaquil is het hele jaar door aanwezig, maar het regenseizoen loopt van december tot mei. In deze periode kan het regenen tot wel 500 mm per maand. De beste tijd om Guayaquil te bezoeken is van juni tot november, wanneer de regenval minder is en de temperatuur rond de 30 graden ligt. Toeristen kunnen genieten van de prachtige monumenten, kerken en musea die de stad te bieden heeft, zonder zich zorgen te maken over regenachtige dagen. Houd er wel rekening mee dat de UV-index hoog kan zijn, vooral in februari en november, dus het is belangrijk om zonnebrandmiddelen te gebruiken en goed gehydrateerd te blijven.