Klimaat Quito

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Quito en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Quito

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Quito

Quito, de hoofdstad van Ecuador, heeft een subtropisch hooglandklimaat. De stad ligt op een hoogte van ongeveer 2800 meter boven zeeniveau, wat resulteert in stabiele temperaturen gedurende het hele jaar. De temperaturen variëren tussen de 30°C in januari tot 30,2°C in juli, met een gemiddelde van ongeveer 20°C. De luchtvochtigheid is altijd hoog, wat kan leiden tot mist en nevel, vooral in de ochtend. De regenperiode is van oktober tot mei, met de maanden januari en februari als de natste maanden met gemiddeld meer dan 300 mm regen. De droogste maanden zijn juni tot september. De beste tijd om Quito te bezoeken is van juni tot september, wanneer de temperatuur het meest aangenaam is en de neerslag minimaal is. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de stad en de bijbehorende effecten op het lichaam.