Klimaat Lima

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Lima en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Lima

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Lima

Lima, de hoofdstad van Peru, heeft een subtropisch klimaat met een gematigde temperatuur gedurende het hele jaar. De beste tijd om Lima te bezoeken als toerist is tussen december en april, wanneer de temperatuur gemiddeld rond de 24 graden ligt en de kans op regen het laagst is. In deze maanden is er ook veel zon en weinig bewolking, waardoor toeristen kunnen genieten van de prachtige stranden van Lima en de vele andere bezienswaardigheden van de stad. Van mei tot november is er sprake van een mist genaamd de 'garúa', die ontstaat door de koude Humboldt-stroom die langs de kust loopt. In deze periode liggen de temperaturen rond de 20 graden en is er meer regenval, vooral in de maanden juni tot en met september. Desondanks is Lima wel het hele jaar door een mooie stad om te bezoeken, met een rijke geschiedenis, architectuur en cultuur.